Intersec 2018 in Dubai: compleet aanbod professionele beveiliging

Innovaties
Intelligentie, integratie en toepassingen voor specifieke verticale markten waren veelvoorkomende thema’s op de beursvloer. Onderstaand een alfabetisch overzicht van de belangrijkste noviteiten.

ABUS Security-Center toonde de volledige reeks Basic en Advanced IP-camera’s. De ‘Advanced’ camera’s zijn ontwikkeld voor toepassing in veeleisende situaties. De camera’s beschikken over hoogstaande componenten voor videobewaking in omgevingen met een uiterst geringe lichtsterkte en kunnen haarscherpe beelden leveren in volledige duisternis. De camera’s zijn hierdoor ideaal voor dag en nacht bewaking van terreinen zoals parkeergarages. Zelfs in delen van gebouwen met weinig verlichting, bijvoorbeeld in donkere hoeken of gangen, worden beelden met een hoog contrast vastgelegd. Ook te zien was het gebruiksvriendelijke toegangscontrolesysteem wAppLoxx. Hiermee kunnen meerdere technologieën worden beheerd met één enkele actie: toegangscontrole, alarm en videobewaking. Deuren kunnen worden geopend en gesloten vanaf huis of onderweg via het internet of de app. De versleutelde ‘peer-to-peer’-verbinding voor datatransmissie biedt gebruikers een hoge mate van beveiliging.

Te zien bij Arecont Vision was de MegaDome UltraHD. Deze camera beschikt onder meer over een gemotoriseerde remote focus/zoom P-Iris lens. De true dag/nacht camera kan zowel binnen als buiten worden toegepast.

Bij ASSA ABLOY waren systemen voor ‘smart buildings’ te zien. Nieuw was de Smartair OpeNow smartphone app waarmee gebruikers afgesloten deuren kunnen ontgrendelen via een versleutelde Bluetooth verbinding.

Avigilon toonde Unusual Motion Detection (UMD), een nieuwe video analytics-functie die beschikbaar is vanaf versie 6.8 van de Avigilon Control Center (ACC) video management software. De UMD-technologie leert continu welke typische activiteiten zich in het beeldbereik afspelen, detecteert atypische gebeurtenissen en geeft surveillanten in de meldkamer daarvan een melding om de gebeurtenis te kunnen onderzoeken. De UMD-technologie kan niet de concentratie verliezen. Hierdoor kunnen gebruikers snel en eenvoudig zoeken door grote hoeveelheden vastgelegde camerabeelden en worden gebeurtenissen duidelijk die anders allicht over het hoofd waren gezien.

Retail
Bij Axis Communications waren toepassingen voor specifieke marktsegmenten te zien, waaronder de retail en het beveiligen van kritieke infrastructuur. Zo was een camera te zien die bestand is tegen extreem hoge temperaturen en woestijnzand dat in de behuizing kan komen. En mocht het regenen in de woestijn, biedt de behuizing ook daartegen volledige bescherming. Ook getoond werden de netwerk audio producten van de fabrikant, waaronder luidsprekers als aanvulling op het portfolio camera’s en het ruime aanbod aan netwerk toegangscontrolesystemen. Nieuwe producten waren verder de D2050-VE netwerk radardetector, Q86 thermische camera’s en Q87 Bispectral PTZ camera’s. Voor de retail, een belangrijk marktsegment in ‘shoppers paradise’ Dubai, waren onder meer integraties te zien tussen videosystemen en artikelbeveiliging en kassasystemen.

Boon Edam presenteerde een selectie van het aanbod high security toegangsproducten, waaronder de Speedlane Lifeline beveiligingspoortjes en Circlelock high security sluizen.

Bosch Security Systems toonde hoe camera’s intelligente sensoren zijn geworden in een steeds omvangrijker wordende digitale netwerkinfrastructuur. Het draait allang niet meer alleen om het vastleggen van beelden, moderne camera’s genereren en interpreteren steeds meer waardevolle data. De ‘i’ camera’s van Bosch, waaronder de IP 4000i, IP 5000i en IP 6000i vaste dome en bullet camera’s, de AUTODOME IP 4000i, IP 5000i en IP 5000i IR camera’s en MIC IP starlight 7000i en MIC IP fusion 9000i camera’s, beschikken standaard over videoanalytics. De intelligente camera’s kunnen samenwerken en informatie uitwisselen met andere apparaten, onafhankelijk bepaalde taken uitvoeren en leveren gedetailleerde informatie voor een zo volledig mogelijk overzicht van een situatie, zoals snelheid, richting, kleur en formaat van een voertuig. Ook te zien was de SNC-VB770 4K camera van Sony voor videobewaking in donkere omgevingen. Dankzij de ultrahoge gevoeligheid van de camera worden heldere Ultra HD kleuren videobeelden geleverd op plekken waar het vrijwel geheel donker is. De smart analytics functie maakt het mogelijk voorwerpen in beeld te volgen, terwijl een compleet overzichtsbeeld van de locatie beschikbaar blijft.

Gezichtsherkenning
Bij Dahua Technology was ruim aandacht voor gezichtsherkenning. Alle gedetecteerde gezichten binnen het bereik van de camera worden in realtime opgenomen en geregisteerd, met elkaar vergeleken en kunnen worden vergeleken met een ‘blacklist’ of vastgelegde gezichten uit andere databases. Gezichtsherkenning kan een grote rol spelen bij de beveiliging van steden, luchthavens, openbaar vervoer, havens, winkels en fabrieken. Ook te zien waren intelligente PTZ-camera’s die beschikken over de Starlight-technologie en infraroodverlichting voor 24/7 videobewaking over langere afstanden. De camera’s bieden 48x optische zoom en kunnen gezichten detecteren over een afstand tot achthonderd meter. De behuizing is bestand tegen corrosie en explosies. De Dahua ePoE IP-systemen bestaan uit meerdere types IP-camera’s, NVR’s en netwerkswitches. Transmissie is mogelijk over achthonderd meter met 10 Mbit/sec of driehonderd meter met 100 Mbit/sec via UTP of coaxbekabeling.

Deister toonde onder meer de proxSafe sleutelkast voor beveiligde opslag van maximaal 384 sleutels per kast. Met deze oplossing kunnen sleutels betrouwbaar worden uitgegeven aan mensen die beschikken over bepaalde toegangs- of gebruikersrechten. De eindgebruiker weet altijd welke sleutels in omloop zijn, bij wie en waar. De doorLoxx digitale componenten voor sloten zijn toepasbaar op alle deuren. Bij alle componenten is het mechanische deel gescheiden van de lezer. Alle componenten hebben dezelfde elektronische lezer die daardoor eenvoudig verwisselbaar is.

Bij EVVA waren uitbreidingen van het AirKey systeem te zien waarmee smartphones kunnen worden gebruikt als sleutel. Gebruikers kunnen onder meer een sleutel versturen en ook geotagging is mogelijk. Nieuw was ook een elektronisch hangslot dat kan worden beheerd en bediend vanuit Xesar en AirKey.

Genetec demonstreerde Citigraf, dat informatie weergeeft die afkomstig is van meerdere publieke veiligheidsdiensten. Op basis van de data kunnen sneller beslissingen worden genomen. De Citigraf technologie is gebouwd op de Security Center interface en wordt al toegepast door de politie van Chicago voor het voorspellen van potentiële criminele activiteiten en reduceren van reactietijden door politie en hulpdiensten. Security Center 5.7 integreert videobeelden, kentekenherkenning en andere toepassingen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →