Intersec 2018 in Dubai: compleet aanbod professionele beveiliging

AI+
Op de drukke stand van Hikvision waren onder de noemer ‘AI+ Empowering Partners’ een aantal geavanceerde innovaties met kunstmatige intelligentie in samenwerking met verschillende partners te zien. Hikvision toonde de DeepinView serie IP-camera’s en DeepinMind serie NVR’s. De data wordt verzameld ‘at the edge’ door Deep Learning technologie in de camera’s en wordt pas na analyse gecomprimeerd en verstuurd over het netwerk om onnodig verbruik van bandbreedte te voorkomen. Ook op de stand te zien waren de producten van specialist in inbraakdetectie Pyronix. De draadloze buitendetector XDL12TT-WE garandeert een vroegtijdige detectie van indringers op terreinen. De detector combineert tweeweg draadloze technologie met de Dual-Vision, Tri-Signal Detection Logic en Gaussian Frequency Modulation (GFM) technologieën. Dit levert een zeer betrouwbare detector voor buiten op, die flexibel en eenvoudig is te installeren. De Enforcer technologie voorkomt pogingen om bewust de detector te verstoren en heeft een 128-bit versleuteling van de draadloze verbinding. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en verzekert dat de signalen die het systeem uitzendt worden beschermd, terwijl geen informatie kan worden onderschept door derden.

Huawei toonde onder andere de Video Cloud oplossing waarmee camerabeelden van verschillende diensten eenvoudig centraal worden opgeslagen en kunnen worden gedeeld. Met het End-to-End videobewakingssysteem kunnen camerabeelden snel worden opgezocht en weergegeven, verstuurd en geanalyseerd. VCM van Huawei is een intelligent platform voor realtime analyse van data van beveiligingssystemen om op basis daarvan beslissingen te kunnen nemen.

Bij IDIS waren verschillende Deep Learning technologieën te zien. De snelle, betrouwbare en schaalbare IDIS Deep Learning Analytics worden ondersteund door de IDIS Deep Learning EngineA en zijn beschikbaar voor de volledige serie H.265 camera’s en NVR’s, waaronder de nieuwe 12MP Super Fisheye Camera. De Deep Learning technologie maakt efficiënte bewaking van mensen en voertuigen mogelijk en detectie van onder meer achtergelaten voorwerpen, rondhangende jongeren en indringers op een terrein.

AXVI
Nieuw bij JF Tech was de XM-serie voor smart security en een reeks sensoren voor onder andere rook- en gasdetectie, infrarood, slimme verlichting en deursensoren. JF Tech heeft het AXVI protocol ontwikkeld voor videotransmissie over coaxbekabeling dat volledig compatibel is met AHD en TVI en uiteenlopende features biedt zoals Coaxial Control en Update. Met Coaxial Control verloopt video- en datatransmissie over één coaxkabel. XVI maakt aan de backend zijde directe controle over de front-end zijde mogelijk. De DVR kan hierdoor een XVI-camera rechtstreeks aansturen zonder extra kabels of decoders. De Coaxial Update feature maakt firmware upgrades mogelijk via de coaxbekabeling. Deze functie helpt het proces van updaten te vereenvoudigen zonder dat het videosysteem hiervoor offline moet en bespaart op onderhoudskosten.

Johnson Controls toonde onder meer de C•CURE Go Install app van Software House die kan worden gebruikt in combinatie met de iSTAR Ultra LT. Met de app kunnen beveiligingsinstallateurs de iSTAR Ultra LT controller configureren of updaten zonder zelf op locatie aanwezig te hoeven zijn. Dankzij een op afstand in- en uitschakelbare ingebouwde Bluetooth antenne kunnen gebruikers inloggen via de met een wachtwoord beveiligde C•CURE Go Install app om uiteenlopende taken uit te voeren zoals het bekijken van de status of het herstarten van het systeem. Ook nieuw was AC2000 v8.0 Feature Pack 1 van CEM Systems, dat nieuwe functies biedt die de prestaties verhogen. De reeks toegangscontrolelezers van CEM Systems is uitgebreid met de CEM S700s intelligente lezer en controller in één behuizing. De S700s beheert toegang tot afgesloten gebieden en biedt gebruiksgemak dankzij intuïtieve grafische berichten die worden weergegeven op het LCD-display van de lezer.

Op de stand van Milestone Systems was in samenwerking met partners te zien hoe intelligente videosystemen mensen en organisaties helpen bij het interpreteren van de toenemende hoeveelheid data die wordt vastgelegd. Onder meer door een hogere verwerkingssnelheid en toegevoegde intelligentie kunnen problemen eerder worden vastgesteld, incidenten voorzien en trends worden bepaald.

Deurbel
Bij Mobotix draaide het om de combinatie van intelligente IoT-technologie en robuuste systemen waarmee eindgebruikers uiteenlopende problemen daadwerkelijk kunnen aanpakken. Te zien was onder meer de Dual modulaire camera die beelden in een hoge kwaliteit levert onder zware weersomstandigheden zoals ijs, regen en zandstormen. Nieuw was de MxBell app voor het op afstand bedienen van IP-videodeurstations. De app is een aanvulling op MxDisplay en maakt het mogelijk pushberichten op bijvoorbeeld smartphones te ontvangen als er wordt aangebeld. Maar ook live via de camera kijken is mogelijk en indien nodig kan de deur worden geopend.

Nieuw bij Nedap Identification Systems was MACE Smart, een compacte reader voor toegangscontrole met smartphones die meerdere technologieën ondersteunt. Het MACE platform maakt het gebruik van smartphones in elk toegangscontrolesysteem mogelijk. De MACE Smart leest virtuele toegangspassen op smartphones, maar ook conventionele smartcards. Daarnaast is een vernieuwde versie beschikbaar van de MACE Admin Portal. Deze wordt gebruikt voor het distribueren en managen van virtuele toegangspassen. De nieuwe versie heeft ook een API voor een eenvoudige integratie met elk toegangscontrolesysteem. MACE ondersteunt Bluetooth, NFC en QR-codes om mensen met behulp van virtuele toegangspassen, opgeslagen in de MACE-app, te identificeren.

Optex Technologies toonde Optex Accurance 3D, een systeem waarmee betrouwbaar is te detecteren of mensen proberen mee te lopen door toegangssystemen zoals een tourniquet nadat de persoon voor hen toegang heeft verkregen tot een bepaalde afdeling. De Accurance 3D voorkomt dit zogenaamde ‘tailgating’ door te detecteren of meer dan één persoon probeert gelijktijdig de tourniquet of draaideur te passeren. Als wordt gewerkt met een sluis die bestaat uit twee deuren, kan na detectie de tweede deur automatisch gesloten blijven om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →