Kunstmatige intelligentie centraal tijdens IFSEC

Zoekmachine
De Canadese fabrikant Avigilon toonde onder andere de nieuwste videoanalytics, toepassingen met Artificial Intelligence en toegangscontrolesystemen. De zoekmachine Appearance Search is verder uitgebreid. Ook te zien was het nieuwe H4 videointercomsysteem voor toegangscontrole en Unusual Motion Detection (UMD), een geavanceerde AI-technologie die beveiligingsprocessen verder automatiseert en onterechte alarmen reduceert.

Nieuw bij Axis Communications waren de AXIS Companion Eye mini L en AXIS Companion Bullet mini LE camera’s voor het MKB. Deze camera’s zijn te combineren met de AXIS Companion Recorder en zijn tot 70 procent kleiner dan hun voorgangers, maar leveren niets in aan functionaliteit. De AXIS Companion Eye mini L en de AXIS Companion Bullet mini LE zijn toepasbaar voor videobewaking overdag en ’s nachts dankzij geïntegreerde infraroodverlichting zowel binnen als buiten. Ze leveren hoogwaardige videokwaliteit in HDTV 1080p resolutie en beschikken over WDR-technologie (Wide Dynamic Range) voor situaties met weinig licht. Ze zijn bovendien geoptimaliseerd om zo weinig mogelijk bandbreedte en opslagruimte in beslag te nemen. En dankzij de uitgebreide set bevestigingsaccessoires kunnen de camera’s gemakkelijk op de meest optimale plek worden geïnstalleerd.

Overname
CSL en WebWayOne maakten bekend dat de laatste door de eerste is overgenomen, maar waren dit jaar nog wel allebei op de beursvloer vertegenwoordigd met een eigen stand. De bedrijven zullen hun kennis bundelen om samen innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor hoogwaardige alarmtransmissie met betrouwbare en gecontroleerde verbindingen tussen alarmsysteem, particuliere alarmcentrale, installateur en eindgebruiker.

Dahua Technology toonde op de grote stand de meerwaarde van intelligente beveiligingssystemen met concepten als Smart City, Smart Retail, Smart Industrial Park en Smart Residential. Andere technologieën en producten die waren te zien waren HDCVI 4.0, ePoE, het Commercial Display voor digital signage en de nieuwe Lechange productlijn voor de consumentenmarkt. De fabrikant organiseerde tijdens de eerste dag van IFSEC een besloten paneldiscussie over cybersecurity met sprekers van onder meer Synopsys en TÜV Rheinland.

Nieuw bij FLIR was Saros, een serie camera’s voor het bewaken van terreinen. De camera’s vereisen minder investeringen dan traditionele systemen voor terreinbeveiliging doordat bij installatie bijvoorbeeld niet hoeft te worden gegraven. FLIR Saros reduceert ook het aantal onterechte alarmen, waardoor buitenbeveiliging kan worden gekoppeld aan doormelding van alarmen naar PAC’s. FLIR Saros beschikt over meerdere FLIR Lepton thermische sensoren voor bewaking van grotere terreinen in volledige duisternis en bij slecht weer. HD optische camera’s leveren beelden in een 1080p of 4K resolutie waarop indringers zijn te identificeren. Dankzij geavanceerde ingebouwde analytics kunnen indringers betrouwbaar worden gedetecteerd en geclassificeerd. De units beschikken verder over infraroodverlichting en zichtbaar licht en tweeweg audio.

Security van security
Op de stand van Genetec bespraken Nick D’hoedt, Regional Sales Director, en Anthonie van der Ploeg, Regional Sales Manager Benelux, de meest recente oplossingen voor cybersecurity, privacybescherming en andere ‘security van security’-maatregelen die het bedrijf heeft ontwikkeld. Zo biedt Security Center 5.7 uitgebreide privacybescherming door onder meer personen automatisch onherkenbaar in beeld te brengen om beheerders te helpen te voldoen aan de AVG-regelgeving. Een nieuwe functie waarschuwt beheerders automatisch zodra wordt gedetecteerd dat de firmware van een camera is verouderd. Het nieuwe Genetec Trust Center helpt IT en beveiligingsprofessionals met informatie en ‘best practices’ bij het beveiligen van medewerkers en organisaties.

Bij Hanwha Techwin toonde Chris Lawson, Country Manager Nordic & Benelux, intelligente oplossingen voor de retailsector die onder meer het aantal mensen in winkels tellen en looppatronen over de winkelvloer nauwkeurig in kaart brengen. Hanwha Techwin heeft hiertoe samen met softwareontwikkelaar A.I. Tech videoanalytics ontwikkeld. Het Wisenet AI-Retail-DASH systeem werkt in combinatie met de 2 megapixel Wisenet XND-6010/RET domecamera’s. Deze beschikken over een krachtige chipset die de videoanalytics mogelijk maakt in de camera zelf. Met AI-PEOPLE kan het aantal mensen in een bepaalde zone worden geteld, waarop de indeling van de winkel kan worden aangepast. Ook de looprichting van klanten kan worden vastgelegd. AI-Overcrowd waarschuwt de beheerder als het aantal mensen in een zone hoger is dan een vooraf ingestelde waarde. De Wisenet TNB-6030/BIO Public View Monitor camera kan worden geplaatst bij de ingangen van winkels en tussen de schappen. De camera is voorzien van AI-Bio-DASH, dat leeftijd en geslacht van klanten kan bepalen. Dankzij gezichtsherkenning kan AI-Bio-DASH worden gekoppeld met een digital signage systeem, waarmee specifieke boodschappen zoals aanbiedingen op het scherm kunnen worden weergegeven voor doelgroepen zoals jonge mannen of volwassen vrouwen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →