Kunstmatige intelligentie centraal tijdens IFSEC

Deep Learning
Op de ruime stand van Hikvision waren uiteenlopende toepassingen te zien die werken met zelflerende Artificial Intelligence technologie. Een voorbeeld was Queue Management, waarbij live analyses worden gemaakt op basis van videobeelden van het aantal mensen in bijvoorbeeld een winkel en hoeveel mensen in verschillende rijen wachten voor de kassa’s. Retailers kunnen met deze data hun processen optimaliseren. DeepinMind Crowd Density Analysis waarschuwt automatisch wanneer het in een bepaalde zone te druk wordt. Ook te zien was hoe met het DeepinView algoritme verschillende types menselijk gedrag worden geanalyseerd, variërend van rondhangen op een bepaalde plek tot bewusteloos neervallen op de grond. Het systeem is in staat in hoog tempo beelden van gezichten vast te leggen van iedereen die zich binnen het bereik van de camera’s bevindt. Met de DeepinView gezichtsherkenning kan snel en gebruiksvriendelijk toegang worden verleend tot gebouwen. Maar ook voertuigen kunnen worden vastgelegd en geanalyseerd. Zo is het aanpakken van illegaal parkeren in bepaalde zones een stuk eenvoudiger geworden. Ook te zien waren de DeepinView thermische camera’s, die objecten kunnen onderscheiden op basis van vooraf ingevoerde types, waardoor het aantal onterechte alarmen is te reduceren met wel 90 procent. Het krachtige nieuwe Video Management System (VMS) HikCentral combineert meerdere technologieën in één intelligent platform voor een volledig geïntegreerde videobewakingsoplossing.

Hikvision deelde voor de tweede keer de stand met de vorig jaar overgenomen Engelse fabrikant van inbraakalarmsystemen Pyronix. Deze demonstreerde onder meer de nieuwe ProControl+ app, die video en inbraakdetectie combineert in één app. Eveneens te zien waren de nieuwe WiFi-camera’s voor kleine kantoren en woningen. Ook andere partners van Hikvision waren vertegenwoordig op de stand, waaronder Seagate, Eagle Eye, Western Digital, Optex, Milestone Systems, IPS en Netgenium.

Cloudplatform
Bij Honeywell demonstreerde Coen van den Berg, Manager Business Development Video, het MAXPRO Cloud platform. Dit flexibele en schaalbare beveiligingsplatform biedt kleine en grotere bedrijven en organisaties één beheeromgeving voor het integreren van toegangscontrole, videobewaking en inbraakbeveiliging. Gebruikers met meerdere vestigingen kunnen met MAXPRO Cloud op afstand toegang verlenen via een smartphone vanaf iedere locatie ter wereld, in plaats van een PC op een vaste locatie. Dankzij de mogelijkheid om toegang te verlenen op afstand, is het niet meer nodig te wachten op iemand met een sleutel voor toegang tot gebouwen. Omdat het systeem draait in de cloud is geen extra server nodig en hoeft geen software te worden aangeschaft of onderhouden. Voor installateurs biedt MAXPRO Cloud de kans om maandelijke inkomsten te genereren door het aanbieden van clouddiensten.

IDIS toonde de nieuwste generatie videosystemen waaronder de HE-1101 HDMI/VGA Video Encoder, waarmee beheerders meerdere toepassingen kunnen bedienen via een beeldscherm en die eenvoudig is te installeren door het verbinden van de hardware met een VGA of HDMI aansluiting. Nieuw waren de IDIS Smartphone Cam en Privacy Masking technologie. IDIS Critical Failover is ontwikkeld voor consultants en integrators die werken aan projecten met een hoog beveiligingsniveau. Critical Failover voorkomt dat vitale opgenomen videobeelden verloren gaan door uiteenlopende oorzaken, zoals het uitvallen van de netwerkverbinding of een stroomstoring. Ook te zien was de nieuwe H.265 IR PTZ-camera die gedetailleerde beelden levert dankzij een 8MP Auto Focus lens. De camera’s zijn voorzien van IR led’s voor bewegingsdetectie en videoanalyse van voorwerpen tot afstanden van tweehonderd meter ’s nachts. Ook gedemonstreerd werd de IDIS Center videomanagementsoftware, waarmee gebruikers kosten kunnen besparen door het beheer van processen in de meldkamer te centraliseren.

Acceleratie
Nieuw bij Milestone Systems is XProtect R2, waarmee meer dan tweeduizend videostreams kunnen worden beheerd op één server. Eindgebruikers kunnen dankzij ‘hardwareaccelaratie’ kosten besparen op extra hardware en infrastructuur doordat minder servers nodig zijn en de mogelijkheid het systeem te upgraden door het toevoegen van grafische kaarten aan de bestaande server. Op de stand waren ook dit jaar weer tientallen partners van Milestone vertegenwoordigd, waaronder BCDVideo, Oncam, Pivot3 en Siklu. Opvallend was Digital Barriers dat een mobiel camerasysteem demonstreerde met live gezichtsherkenning voor onder meer politieagenten en beveiligers op straat.

Mobotix onderstreepte de nieuwe strategie van het bedrijf met nieuwe camera’s, meer openheid en samenwerking met partners. Nieuw is de tweede generatie Mx6 camera’s met geïntegreerde MxBus-functionaliteit. Alle communicatie is versleuteld tegen ongeautoriseerde toegang en cyberaanvallen. Opvallend van de Duitse fabrikant is de nieuwe Mobotix Move-serie. De bestaat uit vier modellen waaronder bullet en vaste domecamera’s en PTZ-camera’s met 30x en 40x optische zoomlenzen.

Morse Watchmans toonde de nieuwste versie van de AssetWatcher, een sleutelbeheersysteem met RFID-technologie waarmee sleutels en andere artikelen veilig en betrouwbaar kunnen worden uitgegeven en bewaard. Het systeem ondersteunt meer dan tienduizend gebruikers en beheerders kunnen eenvoudig volgen wie een artikel uitneemt of retourneert inclusief informatie over het uitgiftepunt en de plek waar het artikel wordt teruggebracht.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →