IDIS biedt platform voor multi-standaard infrastructuur Stadshavens Medemblik

De Stadshavens Medemblik maakt gebruik van een platform voor een multi-standaard infrastructuur van IDIS. De totaaloplossing is geïnstalleerd door Van der Laan uit Zwaag. Het project begon met een vraag over de verbetering van de observatie van de brug/sluiscombinatie in Medemblik en eindigde in een complete verbeterslag van het CCTV systeem.

Directeur Wijnand Baerken van Stadshavens Medemblik: “Op alle strategische plekken zijn camera’s geplaatst, op de bruggen, de sluis, de havens en zelfs bij de toegang vanuit het IJsselmeer. Vanaf het Havenkantoor kan men direct zien hoe groot de boten zijn die eraan komen, checken of en waar er aanlegplek is en de passanten zo direct naar de juiste haven sturen.”

De beelden zijn volgens de directeur haarscherp en de bediening van de camera’s werkt goed. “Wat ook erg handig is, is de IDIS Mobile app. Wanneer ik ’s avonds of ’s nachts een telefoontje krijg, dan kan ik direct kijken via mijn mobiele telefoon wat er aan de hand is en vaak al direct assistentie bieden of tot actie overgaan wanneer nodig.”

Het IDIS systeem maakt het mogelijk om op te letten op veel manieren. Alle systemen zijn ge├»ntegreerd binnen een systeem. Wijnand Baerken: “Alle wensen zijn perfect omgezet in technische mogelijkheden.”

Het volledige interview met directeur Wijnand Baerken en Dennis Selbach van installateur Van der Laan is hier te lezen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →