Nieuwe explosieveilige camera’s Axis voor gevaarlijke omgevingen

Axis Communications heeft twee nieuwe en volledig gecertificeerde fixed box-camera’s ontwikkeld om de veiligheid in operationele toepassingen met explosiegevaar te waarborgen. Deze eenvoudig te installeren en integreren netwerkcamera’s zitten in een roodkleurige aluminium behuizing. Hierdoor zijn ze beter zichtbaar, bijvoorbeeld voor personeel om een operator te waarschuwen in geval van nood.

Het type D101-A XF P3807 beschikt over vier sensoren voor een naadloos 180 graden panoramisch overzicht in één enkele videostream. De F101-A XF Q1785 is voorzien van 32x optische zoom voor 2 MP/HDTV 1080p tot 60 fps en wordt geleverd met de vooraf geïnstalleerde AXIS Guard Suite en Active Gatekeeper. Laatstgenoemde maakt het mogelijk om een poort en omgeving te controleren: door gebruik te maken van een autotracking-functionaliteit, kan een object worden gevolgd dat van de poort af beweegt.

De beelden zijn geoptimaliseerd voor forensische doeleinden, ongeacht lichtomstandigheden, dankzij de Axis Lightfinder- en Forensic WDR-technologie. Deze producten bieden flexibele PoE-installatie en Axis Zipstream met ondersteuning voor H.264, wat de vereisten voor bandbreedte en opslag aanzienlijk verlaagt.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →