Nedap opent RFID Loss Prevention Academy

Nedap heeft de RFID Loss Prevention Academy geopend. Dit is een online leeromgeving, die bestaat uit gratis cursussen, studiegidsen en vaardigheidstoetsen. De Academy moet retailers helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden, testen van kennis en aantonen van hun expertise op het gebied van dervingspreventie op basis van RFID-technologie.

Dit stelt hen volgens Nedap in staat de kracht van RFID toe te passen in hun anti-diefstalstrategie. Rob Schuurman, Managing Director Nedap Retail: “Criminaliteit blijft één van de meest serieuze bedreigingen in de retailsector. Derving veroorzaakt door winkeldiefstal en detectiefouten hebben een significante impact op de bottom line van retailers, met een bedrag dat jaarlijks wereldwijd oploopt tot wel tot wel 100 miljard euro. RFID is dé technologie die ervoor zorgt dat retailers diefstal kunnen tegengaan. Met deze e-learning willen wij onze expertise op het gebied van RFID overbrengen. Hiermee helpen we retailers hun kennis van elektronische artikelbeveiliging op basis van RFID te vergroten, zodat derving op termijn diefstal een minder grote impact zal hebben op de retail sector.”

EAS op basis van RFID biedt real-time inzicht in wanneer en hoe items zoek raken. Dit komt doordat voorraad- en dervingsdata op individueel itemniveau worden gekoppeld. Dit biedt nieuwe en volledige inzichten, zoals het traceren en beheren van derving vanaf de bron van productie tot in de winkel, in real-time; faciliteren van secured mobile checkouts; creëeren van een unieke shopper experience met open winkelentrées; onderscheid maken tussen werkelijke derving en andere manieren van afwijkingen in inventarisniveaus; nauwkeurige identificatie waar derving plaatsvindt, zowel in de winkel als in de gehele supply chain; de mogelijkheid om direct op alarmen te kunnen reageren met behulp van een alarmnotificatie-app en analyse van systeemdata, die mogelijke derving voorspelt.

De basis van de meeste RFID-implementaties is dat alle artikelen tijdens de productie worden voorzien van een RFID-label. Dit RFID-label wordt eveneens gebruikt voor voorraadbeheer en voor artikelbeveiliging. Alle goederen worden honderd procent beveiligd aan de winkel geleverd (bronbeveiliging), zonder dat er extra kosten worden gemaakt voor het aanbrengen van extra beveiliging op winkelniveau. Daarnaast maakt RFID het mogelijk omnichannel diensten zoals secured mobile checkout aan te bieden.

Klik hier voor informatie over de RFID Loss Prevention Academy.

Foto: Nedap.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →