Man vast voor wegsluizen 1,3 miljoen euro via digitale factuurfraude bij energiebedrijf

Een 50-jarige inwoner uit Bergen op Zoom is aangehouden op verdenking van het wegsluizen van 1,3 miljoen euro. Met een geraffineerde mail, met daarin het verzoek om een rekeningnummer aan te passen, lukte het om een energiebedrijf voor dit bedrag op te lichten.

De exacte rol van de verdachte in dit proces wordt nog nader onderzocht, aldus de politie. Na de aanhouding is conservatoir beslag gelegd op panden van de verdachte. Daarnaast is beslag gelegd op een auto, een geldbedrag en een horloge.

De aangehouden man is inmiddels op vrije voeten gesteld, maar blijft wel verdachte in het onderzoek.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →