Handhavers in Amersfoort krijgen bodycams

Handhavers in Amersfoort krijgen preventief een bodycam op het uniform. De gemeente wil zo voorkomen dat geweld wordt gebruikt tegen de boa’s.

Tijdens drukke avonden in de horeca in Amersfoort werden al bodycams toegepast, aldus RTV Utrecht. Positieve ervaringen hebben ertoe geleid dat de kleine camerasystemen nu tot de standaard uitrusting van gemeentelijke boa’s horen.

De bodycams kunnen door de boa worden geactiveerd in situaties die dreigen te escaleren. De handhaver dient de personen die worden aangesproken hierover te informeren. De opgenomen beelden worden alleen gebruikt bij een aangifte of klacht, of als lesmateriaal voor de handhavers. Mensen die zijn gefilmd mogen hun eigen gegevens inzien.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →