Banken laten bedrijven, stichtingen en kerken meebetalen aan witwasonderzoek

ABN Amro, ING en SNS hebben de afgelopen maanden de zogenoemde ‘kosten klantonderzoek’ ingevoerd voor zakelijke klanten. Bedrijven, stichtingen, goede doelen en kerken moeten een maandelijks bedrag betalen voor de kosten die de banken maken voor de controle op witwassen en financiering van terrorisme.

Volgens de NOS voert ook de Rabobank volgende week een dergelijke toeslag voor zakelijke klanten in. De toeslag bedraagt maandelijks enkele euro’s. Iemand met meerdere rekeningen moet per rekening betalen. Dat levert de banken jaarlijks tientallen miljoenen euro’s op.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →