51 doden door arbeidsongeval in 2022

Afgelopen jaar zijn 51 werknemers door een arbeidsongeval overleden, negen minder dan in 2021. De meeste dodelijke slachtoffers vielen in de sectoren bouw (10), industrie (8) en vervoer en opslag (8).

Uit het Jaarverslag 2022 blijkt dat de Arbeidsinspectie afgelopen jaar 3700 meldingen over ongevallen ontving, ruim tweehonderd meer dan het jaar ervoor.

In totaal kwamen ruim tienduizend meldingen binnen van onder meer burgers, bedrijven, vakbonden, ondernemingsraden en ketenpartners. Hiervan zijn 3061 klachtmeldingen onderzocht, waarbij 41 procent ging over onveilig en ongezond werk en 59 procent over oneerlijk werk.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →