Blog

Italiaanse antimaffiawetgeving inspiratiebron voor aanpak georganiseerde criminaliteit

De Italiaanse wetgeving gericht op de aanpak van de maffia vormt op verschillende manieren een inspiratiebron voor de Nederlandse aanpak van georganiseerde criminaliteit in Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Rijksuniversiteit Groningen in opdracht van het WODC heeft uitgevoerd.

Italiaanse antimaffiawetgeving inspiratiebron voor aanpak georganiseerde criminaliteit Lees verder

Sewosy introduceert nieuwe serie sluitmagneten

Sewosy introduceert de zesde generatie van architecturale sluitmagneten. Deze zijn voorzien van een status LED en een speaker voor gesproken tekst. Deze sluitmagneet en deurgreep in één is leverbaar in verschillende lengtes en is voorzien van één of meerdere 300 kg magneten, afhankelijk van de lengte van het profiel.

Sewosy introduceert nieuwe serie sluitmagneten Lees verder

Eurostar rijdt elf maanden niet vanaf Amsterdam Centraal door verbouwing

Reizigers kunnen van juni 2024 tot uiterlijk mei 2025 niet rechtstreeks met de Eurostar vertrekken van Amsterdam naar Londen. Als gevolg van grootschalige verbouwingen op station Amsterdam Centraal is er tijdelijk geen ruimte voor beveiliging- en paspoortcontroles. Dat schrijft staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat aan de Tweede Kamer.

Eurostar rijdt elf maanden niet vanaf Amsterdam Centraal door verbouwing Lees verder

CCV en PKVW slaan handen ineen met De Nederlandse Kluis om woninginbraken te verminderen

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) gaan een samenwerking aan met kluizenverhuurder De Nederlandse Kluis. Het doel is het aantal woninginbraken te verminderen door burgers bewust te maken van de risico’s van inbraak en de (emotionele) gevolgen ervan.

CCV en PKVW slaan handen ineen met De Nederlandse Kluis om woninginbraken te verminderen Lees verder

Maatregelen in vrouwengevangenissen na inspectierapport PI Nieuwersluis

Minister voor Rechtsbescherming Weerwind en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) nemen maatregelen om grensoverschrijdend gedrag in vrouwengevangenissen tegen te gaan. De Inspectie Justitie en Veiligheid startte een onderzoek naar de cultuur in Penitentiaire Inrichting (PI) Nieuwersluis nadat een oud-medewerker in juni vorig jaar was opgepakt vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Maatregelen in vrouwengevangenissen na inspectierapport PI Nieuwersluis Lees verder