Nieuwe generatie PTZ-camera’s Axis met 40x optische zoom en verbeterde beveiligingsfuncties

Axis Communications brengt een nieuwe generatie AXIS Q60 PTZ Network Camera Series op de markt. Deze hoogwaardige PTZ-camera’s worden geleverd met de nieuwe Axis-chipset, wat resulteert in een betere beeldkwaliteit, meer mogelijkheden voor analytics en een veel efficiëntere videocompressie.

De AXIS Q6075 en AXIS Q6075-E Network Cameras bieden een superieure lichtgevoeligheid dankzij Lightfinder 2.0, dat onder lastige lichtomstandigheden meer verzadigde kleuren vastlegt en scherpere beelden maakt van bewegende objecten. De camera’s zijn voorzien van Autotracking 2 met klik-en-track-functie en een oriëntatietool met dynamische overlays voor een actieve objecttracking.

De verbeterde beveiligingsfuncties, zoals ondertekende firmware en secure boot, garanderen dat de firmware niet is gewijzigd en alleen geautoriseerde firmware is geïnstalleerd. Beide camera’s beschikken daarnaast over een Trusted Platform Module (TPM), gecertificeerd volgens FIPS 140-2 niveau 2, voor een veilige opslag van alle cryptografische sleutels en certificaten, zodat deze te allen tijde veilig blijven.

Belangrijkste kenmerken: HDTV 1080p met 40x optische zoom; Axis Lightfinder 2.0; Autotracking 2 en oriëntatietool; Ingebouwde analytics; Zipstream met ondersteuning voor H.264 en H.265.

Het model voor buitengebruik is IP66/67-, NEMA 4X- en IK10-geclassificeerd, waardoor het bestand is tegen stof, regen, sneeuw en schokken. Daarnaast zorgt Arctic Temperature Control ervoor dat de camera kan opstarten vanuit bevroren toestand en functioneert bij temperaturen van -40 tot 50 graden Celsius.

De AXIS Q6075 en AXIS Q6075-E Network Cameras zijn in het derde kwartaal van 2019 beschikbaar via de distributiekanalen van Axis.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →