Bosch toont slimme oplossingen voor gebouwbeheer op Duitse vakbeurs Light + Building 2022

De nieuwste slimme oplossingen voor gebouwbeheer van Bosch zijn van 2 tot en met 6 oktober te zien tijdens de Duitse vakbeurs Light + Building in Frankfurt. Bezoekers krijgen inzicht in hoe Internet-of-Things (IoT), connectivity en het intelligent gebruiken van data kunnen helpen bij het optimaliseren van een efficiƫnt beheer van veilige en duurzame gebouwen.

Bosch presenteert op de beurs een nieuwe digitale suite met integrale en onderling verbonden diensten voor het digitaal beheren van commercieel vastgoed, waarmee de waarde van eigendommen en vastgoedportefeuilles wordt verhoogd. Op de stand is aan de hand van praktijkvoorbeelden te zien hoe Bosch inspeelt op de groeiende behoefte aan beveiliging en veiligheid in gebouwen, inclusief voorbeelden met kunstmatige intelligentie.

Zo wordt gedemonstreerd hoe Aviotec videobranddetectie intelligente videoanalyse toepast voor betrouwbare vroegtijdige detectie van beginnende branden binnen enkele seconden in grote ruimtes. Gebouweigenaren en -beheerders krijgen een volledig inzicht met de nieuwe Intelligent Insights software. Deze evalueert videobeelden van meerdere camera’s in realtime en genereert informatie over het actuele aantal aanwezige personen in het gebouw op ieder tijdstip.

Beursbezoekers kunnen live ervaren hoe met de smartphone app van Bosch toegang is te verlenen tot gebouwen. Andere mogelijkheden zijn onder meer het aanbieden van het boeken van werkplekken en vergaderruimtes aan medewerkers en eenvoudige registratie van werktijden met een smartphone. Het toegangscontrolesysteem kan worden verbonden met het inbraakalarmsysteem, waardoor in- en uitschakelen van het alarm via de app mogelijk wordt.

Bosch is tijdens Light + Building 2022 te vinden in hal 11.0, standnummer B30.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →