Camera’s Dahua Technology voor zeldzaam elektronisch beveiligingssysteem op Antarctica

Dahua Technology heeft vijftien bewakingscamera’s geleverd aan meerdere wetenschappelijke bases in het Argentijnse deel van Antarctica. De camera’s zijn bestand tegen de extreme lokale weersomstandigheden en zijn verbonden met een centrale basis in Argentinië.

Dankzij de 24/7 operationele camera’s wordt het contact tussen wetenschappers op verschillende locaties in Antarctica en in Argentinië verbeterd. Ook dragen de camerabeelden bij aan kennis van de lokale fauna en meteorologie.

Dahua heeft de camera’s specifiek ontwikkeld voor dit project. Daarbij is rekening gehouden met de lage temperatuur en afgelegen locaties zonder goede verbindingen. In dit deel van Antarctica waren tot dusver niet eerder bewakingscamera’s aanwezig die zijn verbonden met het hoofdkantoor van het Antarctic Joint Command in de Argentijnse hoofdstad. Vanuit deze centrale basis zijn alle camerabeelden in real-time uit te kijken.

Het project bestaat uit een Closed-Circuit Television (CCTV) systeem dat bestand is tegen de bijzondere weersomstandigheden. “Het moeilijkste deel van het project was het ontwikkelen van camera’s die kunnen omgaan met de lokale weersomstandigheden zoals de extreem lage temperatuur”, aldus José Varas, Business Development Manager bij Dahua Technology.

Min dertig graden

De installatie van de bewakingscamera’s op de verschillende bases was geen eenvoudige opgave. “De grootste uitdaging was vanzelfsprekend het extreme klimaat op Antarctica gedurende de winter. Denk aan temperaturen van min dertig graden Celsius en een zeer sterke wind”, zegt Sebastián Mirich van installatiebedrijf Mirich Electronic Security. “Onze installateurs moesten op locatie werken met dubbele handschoenen. Ze moesten elkaar voortdurend aflossen, aangezien ze slechts gedurende negentig seconden konden buiten blijven. De installatie is inmiddels succesvol afgerond en de camera’s functioneren perfect.”

“Dankzij de camera’s is er nu meer contact tussen wetenschappers en kan het hoofdkantoor op afstand toezicht houden op hun activiteiten. Ook kan de omgeving beter worden bestudeerd, waaronder flora en fauna op de verschillende locaties”, zegt Julia Anschütz, MarCom Manager bij Dahua Technology. “De bewakingscamera’s worden ook toegepast voor toezicht op vliegtuigen op de landingsbaan van het vliegveld.”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →