Weer grote drukte op Schiphol door tekort aan beveiligers

Op Schiphol is het wederom erg druk met rijen wachtenden tot ver buiten de vertrekhallen. Op sociale media zeggen mensen te vrezen hun vlucht te missen. Oorzaak is volgens Schiphol een tekort aan beveiligingspersoneel.

“Het probleem is dat er minder security aan het werk is dan verwacht. Hierdoor kunnen de passagiers niet goed doorstromen”, zegt een woordvoerder van de luchthaven tegen de NOS. Volgens hem wordt er beveiligingspersoneel besteld aan de hand van het vooraf verwachtte aantal reizigers. Maandag zou er sprake zijn van ‘onderlevering’. Er zijn dus minder beveiligers dan besteld.

In de dagelijkse updates op de site van Schiphol staat dat het een piekdag is bij de vertrek- een aankomsthallen. “Je staat langer in de rij en kan buitenom geleid worden. Wij begrijpen dat dit vervelend voor je kan zijn.” Volgens de luchthaven houdt de drukte de hele dag aan.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →