Proactieve bewaking dankzij nieuwe functie AXIS Object Analytics

Als onderdeel van de nieuwste release van AXIS Object Analytics kondigt Axis Communications een bètaversie aan van de functie ’tijd in gebied’. Deze slimme functie kan worden gebruikt als trigger voor gebeurtenissen waarbij een object zich langer in een bewaakt gebied ophoudt dan de tijd die vooraf door de gebruiker is ingesteld, zoals mensen die te lang rondhangen.

AXIS Object Analytics wordt vooraf geïnstalleerd op hiervoor geschikte netwerkcamera’s van Axis en voegt waarde toe zonder extra kosten. Er wordt gebruikgemaakt van op kunstmatige intelligentie gebaseerde algoritmen en gedragsomstandigheden om de scène en het ruimtelijk gedrag van de objecten erin te analyseren. Hierbij worden veelvoorkomende niet-relevante bronnen en ongewenste gebeurtenissen genegeerd.

Deze technologie is speciaal ontworpen voor proactieve bewaking en om toegang te krijgen tot bruikbare gegevens. Gebruikers kunnen zich zo alleen richten op objecten en gebeurtenissen die aandacht nodig hebben en passend reageren op gebeurtenissen die realtime plaatsvinden.

Het is eenvoudig om scenario’s met een paar klikken in te stellen en aan te passen aan specifieke bewakingsbehoeften en het is mogelijk om meerdere scenario’s tegelijkertijd uit te voeren. De toepassing bewaakt de scène op een slimme manier en bepaalt of en wanneer een gebeurtenis moet worden getriggerd wanneer bepaalde objecten worden waargenomen.

Deze schaalbare, edge-gebaseerde analytics verwerkt en analyseert live videobeelden direct op de camera, waardoor kostbare servers niet meer nodig zijn. Het betekent ook een verbetering van de verwerkingstijden van gegevens en minimaliseert vereisten voor bandbreedte en opslag. Bovendien integreert de oplossing, door gebruik te maken van het gebeurtenisbeheersysteem van de camera, met AXIS Camera Station en alle andere belangrijke videomanagementsystemen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →