Politie roept deelnemers ‘Camera in Beeld’ op zich opnieuw aan te melden met DigiD

Ruim vijftienduizend particuliere deelnemers aan ‘Camera in Beeld’ ontvangen een e-mail van de politie, waarin hen wordt gevraagd zich opnieuw aan te melden met hun DigiD. Door de koppeling aan DigiD zou de camera-informatie gemakkelijker actueel zijn te houden.

“Dat zorgt ervoor dat we zo gericht mogelijk camerabeelden kunnen opvragen als dit nodig is voor opsporingsonderzoek”, aldus landelijk projectleider Karel van Engelenhoven. Camera in Beeld kent momenteel ruim 65.000 deelnemers met in totaal ruim 315.000 camera’s. Dit zijn zowel particulieren als bedrijven. Van de particulieren hebben circa vijftienduizend deelnemers zich in het verleden nog niet aangemeld met hun DigiD. Zij krijgen nu een e-mail van de politie om daar verandering in te brengen.

Karel van Engelenhoven: “Camera in Beeld heeft zich al vaak bewezen als een effectief middel, waarmee burgers de politie kunnen helpen om verdachten op te sporen. Daarom vinden we het zo belangrijk dat zo veel mogelijke bestaande deelnemers zich opnieuw aanmelden met hun DigiD. Zo zien wij per straat welke beveiligingscamera’s beschikbaar zijn, wie de eigenaar is en hoe lang de beelden worden bewaard. Dat helpt de politie om sneller en gerichter camerabeelden op te vragen na bijvoorbeeld een inbraak, (woning)overval of ander misdrijf.”

Als mensen zich eenmalig opnieuw aanmelden met hun DigiD, krijgen ze daarna jaarlijks een e-mail van de politie waarin hen gevraagd wordt zelf hun gegevens te controleren en indien nodig te wijzigen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →