Digitrust derde certificatie-instelling voor CCV-keurmerk Pentesten

Digitrust heeft een overeenkomst getekend met het CCV als derde certificatie-instelling voor het keurmerk Pentesten. Digitrust mag cybersecuritybedrijven certificeren voor het CCV-keurmerk.

De overeenkomst werd dinsdag ondertekend door Marco Bijl, directeur van Digitrust, en Patrick van den Brink, directeur van het CCV, in Utrecht. Vorig jaar sloten Kiwa en DEKRA al zo’n overeenkomst met het CCV af.

Zowel grote als kleine bedrijven krijgen in toenemende mate te maken met cybercriminaliteit, zoals ransomware-aanvallen en datalekken. Veel bedrijven maken gebruik van een pentest, ook wel ethisch hacken genoemd. Bij een pentest bekijken specialisten hoe diep ze een website, applicatie of gehele IT-infrastructuur kunnen binnendringen en welke schade dit kan aanrichten.

Daarbij worden dezelfde methodes toegepast als die van cybercriminelen en hackers. De kwaliteit van de in Nederland uitgevoerde pentesten kent volgens het CCV grote verschillen. Met het CCV-keurmerk Pentesten kunnen cybersecuritybedrijven aantonen dat hun pentesten voldoen aan een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk. Dit alles wordt onafhankelijk gecontroleerd door een certificatie-instelling.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →