Supersnelrecht voor twee verdachten vernieling schilderij in Mauritshuis

Twee verdachten die vorige week in het Mauritshuis in Den Haag werden opgepakt voor vernieling komen voor de supersnelrechter. Het gaat om de verdachte die zijn hoofd tegen het schilderij ‘Meisje met de parel’ plakte en om de man die het filmde.

Beide mannen worden verdacht van vernieling en openlijk geweld tegen het schilderij. Een supersnelrechtzitting is alleen mogelijk als een verdachte instemt met behandeling van de zaak door de supersnelrechter.

De derde verdachte, die een rode substantie heeft uitgegoten en zijn hand tegen het achterpaneel plakte, deed dat niet. Hij zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris voor verlenging van zijn voorarrest en zijn zaak wordt op een later moment behandeld.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →