Man aangehouden na identiteitsfraude in Alkmaar

Een 22-jarige man is bij de balie van de gemeente Alkmaar aangehouden. Hij probeerde zich in te schrijven met de identiteitsdocumenten van iemand anders.

De man identificeerde zich met een identiteitsdocument. De baliemedewerker van de gemeente wantrouwde de situatie, omdat de foto op het identiteitsdocument niet leek op de man die voor haar stond. Zij informeerde de politie.

Die nam vingerafdrukken af bij de man, waardoor duidelijk werd dat de gegevens op de identiteitsdocumenten niet overeen kwamen met de identiteit van de man. Daarom werd de man aangehouden. Hij wordt in januari voorgeleid. Het onderzoek naar de eigenaar van de identiteitsdocumenten wordt voortgezet.

Volgens de politie worden in Noord-Holland zo’n twee keer per maand personen gearresteerd vanwege het vervalsen of fraude met identiteitsdocumenten. De politie en gemeenten in Noord-Holland werken samen om dit aan te pakken.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →