Voortvluchtige drugscrimineel aangehouden op Schiphol

Een voortvluchtige drugscrimineel is aangehouden op Schiphol. Het gaat om een 55-jarige man uit ’s-Hertogenbosch. Hij was sinds de uitspraak in een omvangrijke drugszaak spoorloos.

De man werd vorig jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar in onderzoek Proteus. Als opdrachtgever zou hij meerdere drugslabs hebben aangestuurd. Tijdens de zitting in de zaak bleek onder meer dat er sprake was van een nauwe samenwerking met drugskartels uit Mexico. Uit opgenomen gesprekken in het kantoortje van een zogeheten ketelbouwer werd duidelijk dat de man zichzelf de ‘methman’ noemde en dat hij geld betaalde aan een ketelbouwer.

De verdachte was geschorst tot aan de uitspraak in eerste aanleg, maar verscheen daar niet op 10 juni 2022. Sinds de uitspraak stond hij internationaal gesignaleerd en startte de politie een onderzoek naar zijn verblijfplaats. Dinsdag werd hij op Schiphol aangehouden door de Koninklijke Marechaussee nadat hij vanuit Zuid-Afrika terugkeerde. Kort daarvoor had de man via zijn raadsman aangegeven zich te willen melden. Alle veroordeelden van Proteus zitten nu vast.

De veroordeling is nog niet onherroepelijk. Op dit moment loopt de zaak in hoger beroep.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →