Celstraf voor aanrijden agenten, vrijspraak van diefstal tijdens (pseudo)koop wapen door politie

Een 27-jarige man is veroordeeld tot 9 maanden gevangenisstraf waarvan 3 maanden voorwaardelijk voor misdrijven en tot een boete en een week hechtenis voor overtredingen in december 2022 in Amsterdam-Oost. Hij bracht door gevaarlijk rijgedrag anderen in gevaar en reed zonder rijbewijs. Ook reed hij tegen een motor met twee verbalisanten aan.

Daardoor hadden zij ernstig gewond kunnen raken. Verder is in zijn woning een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs gevonden. Hij is vrijgesproken van een verdenking die dag bij de diefstal van tweeduizend euro van politieagenten tijdens een (pseudo)koop van een wapen samen met anderen.

Een medeverdachte, eveneens een 27-jarige man, is voor zijn rol daarbij veroordeeld tot 4 maanden gevangenisstraf waarvan 1 maand voorwaardelijk.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →