Douane vindt 34 kilo cocaïne in container met bevroren kip, straatwaarde ruim 2,5 miljoen euro

Tijdens een controle heeft de douane maandag in Rotterdam in een zeecontainer een partij cocaïne gevonden van ongeveer 34 kilogram. De drugs zaten verstopt in de inspectieruimte van de koelmotor van de container. De container was geladen met bevroren kip en afkomstig uit Brazilië.

De lading kip was bestemd voor een ontvanger in Italië, maar moest bij een koelbedrijf in Rotterdam gelost worden. De douane vermoedt dat de verdovende middelen ergens op de route onderweg of in een leeg depot uit de inspectieruimtes verwijderd moesten worden. Dit wordt aangenomen vanwege een GPS-baken in de container.

Het opslagbedrijf in Rotterdam lijkt niets met de smokkel te maken te hebben. De drugs vertegenwoordigen een straatwaarde van ruim 2,5 miljoen euro en zijn inmiddels vernietigd.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →