Amsterdammers opgepakt voor ronselen jongeren voor gewapende overvallen

Twee mannen van 20 en 23 jaar uit Amsterdam zijn aangehouden op verdenking van het ronselen van jongeren voor het plegen van gewapende overvallen. De jongeren zouden in verschillende samenstelling verantwoordelijk zijn voor zes gewapende overvallen in Amsterdam, Diemen en Huizen.

Het gaat onder meer om twee overvallen op een drogisterij op het Bijlmerplein in Amsterdam in februari en een overval op een tankstation in Huizen dezelfde maand. Tussen februari en mei heeft de politie vijf jongeren uit Amsterdam en (de omgeving) van Rotterdam in de leeftijd van 15 tot 17 jaar aangehouden. Twee van de vijf verdachten zitten nog vast, van de overige drie is de voorlopige hechtenis geschorst.

De jongeren zou een geldbedrag van enkele tientjes zijn toegezegd voor het plegen van een (gewapende) overval. De goederen die bij de overvallen buit werden gemaakt, zouden echter naar de meerderjarige verdachten zijn gegaan. De gevolgen voor de jongeren zijn heel duidelijk: een strafblad en wellicht geen Verklaring omtrent het gedrag (VOG).

De vermeende ronselaars zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zitten twee weken langer vast.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →