Nieuwe versie Sipelia geïntegreerd met Genetec Mobile app

De nieuwste versie van het Sipelia Communications Management systeem is geïntegreerd met de Genetec Mobile app. Hierdoor is het mogelijk om rechtstreeks vanaf een smartphone audio en video oproepen en omroepberichten te maken en ontvangen. Ook zijn standaard operationele procedures te activeren.

Dankzij de integratie van Sipelia Mobile zijn inkomende oproepen te verwerken met de rest van het beveiligingssysteem. En wanneer noodsituaties vragen om snelle actie, zorgt het ervoor dat beveiligingsteams snel inzicht hebben in de volledige communicatie-infrastructuur om acties te coördineren en personeel, bezoekers en klanten te informeren, zelfs wanneer deze onderweg zijn.

“Security operators hebben zelden tijd om te bedenken welk device ze zullen gebruiken om tijdens een incident snel een oproep te doen”, zegt Laurent Villeneuve, Senior Product Marketing Manager bij Genetec. “Nu Sipelia geïntegreerd is met de Genetec Mobile app, kunnen beveiligingsteams vanuit één interface op hun smartphone de juiste actie ondernemen om in te spelen op situaties.”

Met Sipelia Mobile kunnen operators eenvoudig een oproep doen aan hulpdiensten en teamleden, of externe contacten bereiken via een audio- of videogesprek, gebruikmakend van het adresboek. Ze kunnen ook reageren op inkomende verzoeken om assistentie, audio/video-verificatie gebruiken om bezoekers toegang te verlenen of deze te weigeren en parkeerhekken openen zonder dat ze hiervoor de Genetec Mobile app hoeven te verlaten.

Een waarschuwingsbericht kan automatisch worden afgespeeld. Deze berichten kunnen omgeroepen worden wanneer een situatie zich voordoet, ingepland worden of gebaseerd zijn op specifieke events. Wanneer een gebeurtenis wordt geactiveerd, zoals een waarschuwing voor geweigerde toegang of een alarm van een IoT-sensor, kan via aangepaste standaardprocedures automatisch een aankondiging worden afgespeeld. Ook kan de operator beslissen dat deze moet worden afgespeeld.

Om onderzoek te doen na een voorval, maakt Sipelia Mobile het voor operators mogelijk om audio/video gespreksopnames en berichten af te spelen, of de opname te exporteren om delen mogelijk te maken, zonder dat hiervoor een device van derden of een complexe installatie nodig is.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →