OM eist twaalf jaar cel voor handel in drugs en politie-informatie

Het OM eist twaalf jaar cel tegen een 31-jarige man uit Wijk bij Duurstede. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan de groothandel in harddrugs. Ook zou de verdachte hebben gehandeld in politie-informatie en twee verboden vuurwapens in zijn bezit hebben gehad.

Het bewijs bestaat onder andere uit versleutelde berichten en foto’s die werden verstuurd via pgp-telefoons en berichtendienst Encrochat. Daaruit blijkt, volgens het OM, dat de verdachte in 2020 vanuit Wijk bij Duurstede en Maarn handelde in grote hoeveelheden harddrugs. Volgens de officier van justitie gaat het om tenminste negentig kilogram cocaïne en tien kilogram methamfetamine.

Daarnaast zou de verdachte hebben gehandeld in informatie van de politie. Via dezelfde versleutelde berichten konden kopers een kenteken of naam laten checken in systemen van de politie. Volgens de officier van justitie is dit in zeker acht gevallen daadwerkelijk gebeurd en bleek de verstrekte informatie juist.

Uit het dossier blijkt dat de verkochte informatie in zeker één geval heeft geleid tot een liquidatiepoging.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →