Taakstraf voor geweld tegen grensrechter en voetballer in Velsen-Zuid

Een 33-jarige man krijgt een taakstraf van 120 uur voor geweld tegen een grensrechter en een speler van een voetbalclub uit Hoofddorp in oktober 2020 in Velsen-Zuid. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 2500 euro.

De rechtbank spreekt drie medeverdachten vrij van de geweldpleging tijdens een thuiswedstrijd van VV IJmuiden tegen SV Overbos uit Hoofddorp. De grensrechter werd een aantal keer naar de grond gewerkt, geslagen en geschopt. Een speler van SV Overbos die tussenbeide kwam kreeg een trap in zijn nek. De grensrechter hield aan het geweld een gebroken oogkas en een wond aan zijn voorhoofd over.

Er stonden vier verdachten terecht voor het geweld. Op basis van getuigenverklaringen vond de rechtbank voor een van hen, een speler van de thuisclub, voldoende bewijs voor betrokkenheid bij het geweld. De verdachte heeft zich bij de groep gevoegd, is op de grensrechter gaan zitten en heeft hem meerdere keren met zijn vuisten in het gezicht geslagen.

Tegen de overige drie verdachten vond de rechtbank onvoldoende bewijs voor betrokkenheid bij het geweld. Zij zijn daarom vrijgesproken.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →