Duo verdacht van oplichten honderd mensen voor 175.000 euro

Twee mannen uit Amsterdam zijn aangehouden op verdenking van het oplichten van honderd mensen via bankhelpdeskfraude. De slachtoffers zouden ruim 175.000 euro aan schade hebben geleden.

De politie arresteerde afgelopen week eerst een 20-jarige man uit Amsterdam. De verdachte vluchtte in een auto en gooide drie telefoons en een tablet uit het raam. Ondanks beschadigingen lukte het de politie toegang te krijgen tot de apparaten.

Dat leidde dinsdag tot de aanhouding van een 18-jarige man uit Amsterdam. Deze persoon is mogelijk verantwoordelijk het ophalen van bankpassen bij slachtoffers. De 20-jarige verdachte is inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

Door het bundelen van honderd aangiften van bankhelpdeskfraude kwam de politie de verdachten op het spoor. De politie vermoedt dat niet alle slachtoffers van het duo daadwerkelijk aangifte hebben gedaan.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →