Duizenden glasvezelkabels vernield in Kerkrade

Duizenden glasvezelkabels zijn begin deze week vernield in Kerkrade. Tientallen huishoudens zijn gedupeerd. Door uitval van telefonie en internet kan er niet gebeld worden en kunnen alarmsystemen geen meldingen doorgeven aan particuliere alarmcentrales.

De vernielingen vonden tussen dinsdag en woensdagochtend plaats in de Veldhofstraat en Vinkerstraat. Een tiental hoofdkabels is doorgeknipt, waardoor drieduizend kleinere glasvezelkabels zijn beschadigd.

De kabels lagen in glasvezelverdeelunits. In deze putten komen de kabels uit de wijk en omgeving samen en worden samengevoegd tot grotere kabels. Die kabels bevatten honderden kleinere glasvezelkabels en zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk. De afdekplaten van de putten zijn gestolen.

De politie zoekt getuigen en camerabeelden uit de directe omgeving.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →