Toename PKVW-certificaten bij bestaande bouw

De erkende PKVW-bedrijven hebben vorig jaar ruim duizend certificaten meer uitgegeven in de bestaande bouw dan in 2021 en 2022. Het totale aantal afgegeven PKVW-certificaten is de laatste jaren stabiel: net onder of boven de zevenduizend.

Dit komt doordat er minder certificaten projectmatig zijn afgegeven. Volgens het PKVW worden er steeds minder nieuwbouwwoningen gebouwd, waardoor ook het aantal PKVW-certificaten in de nieuwbouw afneemt.

“PKVW-bouwplanadviseurs geven voor veel woningen in de nieuwbouw adviezen. Deze worden geheel of gedeeltelijk opgevolgd. Daarmee blijft de invloed van het PKVW in de nieuwbouw bestaan, maar dat leidt niet altijd tot een certificaat. Het betekent wel dat elke werkdag zo’n 27 woningen worden voorzien van een PKVW-certificaat”, aldus PKVW-adviseur Marcelino Levering.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →