Jeugddetentie voor verspreiden verzinsels over agent via TikTok

Een 19-jarige man is veroordeeld tot een jeugddetentie van 22 dagen en een werkstraf van 120 uur. Hij verspreidde via TikTok verzinsels over een politieagent. Daarnaast bedreigde hij via TikTok een buurtgenoot.

Vorig jaar verscheen op het TikTok-account van de verdachte een filmpje waarop een politieagent te zien was die aan het werk was. Onder dit filmpje stond de tekst ‘Racistische agent bedreigd ons zomaar met de dood en trekt vuurwapen’. Een bewering die verdachte had verzonnen.

De rechtbank rekent het verdachte zeer ernstig aan dat hij het filmpje met deze valse bewering online heeft gezet. Het enige doel was om meer views te krijgen. Volgens de rechtbank heeft de man met zijn verzinsels de integriteit van de politie ernstig aangetast en afbreuk gedaan aan het ambtelijk gezag van de politie.

De man stelt zelf slachtoffer van alles te zijn, terwijl hij dat op geen enkele manier heeft kunnen onderbouwen. De rechtbank heeft ook rekening gehouden met het strafblad van de verdachte en de hoge kans op herhaling.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →