120 kilo cocaïne onderschept op Schiphol, medewerker luchthaven aangehouden

De Koninklijke Marechaussee heeft een 48-jarige luchthavenmedewerker aangehouden die betrokken zou zijn bij internationale drugshandel. De Douane onderschepte een dag eerder ruim 120 kilogram cocaïne op Schiphol en droeg de drugs over aan het Drugsteam Schiphol (DTS) van de Koninklijke Marechaussee voor nader onderzoek.

De verdovende middelen zaten verborgen in diverse koffers op een vlucht uit de Gambiaanse hoofdstad Banjul. Onderzoek naar de onderschepte lading leidde naar een medewerker van een bedrijf op de luchthaven. Die is daarop aangehouden in Amsterdam.

Daarnaast heeft het Drugsteam Schiphol de woning van de verdachte doorzocht, waar onder andere een vuurwapen, patroonhouders, munitie en duizenden euro’s in contanten werden aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →