Politieagent aangehouden op verdenking van corruptie

De Rijksrecherche heeft een 35-jarige politieagent uit Alkmaar aangehouden op verdenking van computervredebreuk, schending van het ambtsgeheim en corruptie. De man, die werkzaam is voor de politie in Amsterdam, wordt ervan verdacht langere tijd informatie uit de politiesystemen te hebben verkocht aan derden.

De woning van de verdachte is doorzocht. Behalve de politieagent zijn nog drie verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de corruptie. Het gaat om een 26-jarige man uit Haarlem, 32-jarige man uit Zaandam en 29-jarige man uit Amsterdam.

De verdachten kwamen in beeld nadat in een lopend onderzoek in Midden-Nederland gelekte politie-informatie werd aangetroffen. De Rijksrecherche doet onder leiding van het Openbaar Ministerie in Midden-Nederland verder onderzoek. Alle verdachten zitten in voorarrest.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →