Vrouw bestolen van auto, dader na ANPR-hit gepakt in Rotterdam

Een 70-jarige vrouw is vrijdagavond in Zevenbergen met geweld bestolen van haar auto. Het voertuig met de verdachte erin is later in de buurt van Rotterdam staande gehouden.

Het slachtoffer stond kort voor middernacht voor een woning op de Klundertseweg in Zevenbergen toen zij werd vastgepakt en mishandeld. De verdachte eiste haar autosleutels en gooide de vrouw op de grond. De verdachte reed daarna weg in de richting van Klundert.

Enkele minuten later gaf de gestolen auto al een ANPR-hit en zette de politie de achtervolging in. Omdat de auto richting Rotterdam reed, sloten agenten uit Rotterdam aan bij de achtervolging. Zij zagen het voertuig in Hendrik-Ido-Ambacht en probeerden het klem te rijden.

Dat lukte niet, maar enige tijd later troffen de agenten de auto bij het Roemer Visscherhof, geparkeerd tegen een auto en een schutting. In het steegje zagen zij de 20-jarige verdachte uit Breda zitten. Hij werd aangehouden terwijl de agenten een stroomstootwapen op hem richten.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →