Western Digital breidt portfolio uit met 12TB Western Digital Purple-disc met ondersteuning voor machine-learning en AI

Western Digital breidt zijn bewakingsportfolio uit met de Western Digital Purple 12TB-disc, een speciaal voor surveillancedoeleinden ontwikkelde schijf met baanbrekende capaciteit en deep-learning-mogelijkheden, en voorzien van geavanceerde AllFrame AI-technologie. De nieuwe schijf komt tegemoet aan de opslagbehoeften van camera’s met steeds hogere resoluties en nieuwe applicaties die real-time analysetaken aan de netwerkrand moeten uitvoeren.

De nieuwe toevoeging aan het bewakingsportfolio van Western Digital biedt nieuwe mogelijkheden voor videosurveillance door registratie van meerdere hoge-resolutie videostromen tegelijk en gelijktijdige toegang tot opgeslagen beelden ter ondersteuning van deep learning en analysetaken. Deze functionaliteit werd speciaal ontwikkeld voor nieuwe DVR- en NVR-systemen met mogelijkheden voor kunstmatige intelligentie (AI): ze ondersteunen real-time detectie van AI-geïnitieerde events op het moment van registratie, met een continu werkende leerfunctie op de achtergrond.

Volgens onderzoeksbureau IDC zal de hoeveelheid big data-exabytes die door videosurveillancesystemen wordt gegenereerd tot en met 2021 jaarlijks met 25 procent toenemen. Deze groei wordt vooral gevoed door de installatie van complexere camera’s met aanzienlijk betere lenzen, door steeds intelligentere applicaties en door het wereldwijd toenemend gebruik van videobeelden voor analysetaken. Conventionele videosurveillancesystemen detecteren bewegende objecten zonder verdere detailanalyse. Nieuwe systemen bieden meer functionaliteit, zoals real-time lokale analyse (aan de netwerkrand) om objecten beter te identificeren en onterechte meldingen te beperken. Objecten als dieren, bladeren en zelfs licht kunnen een vals alarm veroorzaken. AI-ondersteunde systemen signaleren niet alleen bewegende doelen, maar kunnen ze ook analyseren. Dit helpt om te bepalen of ze een risico vormen. Voorts gaan deep-learning-algoritmes verder dan alleen bewegingsdetectie: ze faciliteren ook geavanceerde functies als gezichtsherkenning en gedragsvoorspelling, voor toepassing in onder meer de retail- en entertainmentsector.

“Netwerkvideosystemen worden slimmer”, zegt Barber Brinkman, Sr Business Development Manager EMEAi bij Western Digital. “Er worden nu AI-ondersteunde NVR’s ontwikkeld voor nieuwe GPU’s en CPU’s met het oog op verbetering van de algehele deep-learningfuncties en voor snellere verwerking van algoritmes voor object- en gezichtsherkenning. Vergeleken met losse camera’s vereisen NVR’s met deep learning meer opslagcapaciteit en meer geavanceerde verwerkingstechnieken, omdat ze complexere analyses moeten uitvoeren, bijvoorbeeld het opsporen van beelden van een gezicht dat weken of maanden eerder werd opgeslagen, of het maken van heatmaps van winkelbezoek op basis van uren surveillancevideo.”

“Tegelijk met de nieuwe ontwikkelingen in onze bewakingsoplossingen zien we een voortdurende groei van de opslagruimte die vereist is voor het vastleggen, opslaan en analyseren van de beelden van de miljoenen camera’s die wereldwijd zijn geïnstalleerd voor slimme steden, intelligent transport en andere surveillancetoepassingen”, zegt Derek Yang, President van Hikvision Europe. “Met de 12TB surveillancedisk en het portfolio surveillanceproducten van Western Digital kunnen we onze klanten nog betere surveillance-oplossingen bieden.”

De Western Digital Purple 12TB surveillanceschijven bieden meer opslagcapaciteit voor alle compatibele videosurveillancesystemen. De Western Digital Purple 10TB en 12TB uitvoeringen zijn uitgerust met exclusieve AllFrame AI-technologie, speciaal ontwikkeld voor AI-ondersteunde systemen. Hierdoor kunnen de schijven tot tweemaal meer AI-kanalen ondersteunen (16 AI-kanalen/32 AI-streams) dan concurrerende oplossingen en zijn ze voorbereid op nog krachtiger systemen van nieuwe generaties. Zo faciliteren ze de voortgaande evolutie van deep learning en videoanalyse voor de surveillancemarkt.

De Western Digital Purple surveillanceschijven zijn verkrijgbaar via het wereldwijde netwerk van erkende Western Digital-resellers. De nieuwe producten zijn naadloos te combineren met de Western Digital Purple microSD card, speciaal ontworpen voor videobewakingscamera’s, en vormen daarmee een compleet portfolio voor ondersteuning van edge-to-core surveillance-oplossingen. Kijk voor meer informatie over het Western Digital Purple-portfolio op www.wdc.com/solutions/edge-to-core.html.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →