Hele week werkonderbrekingen beveiligers VU Amsterdam

Nu overeenstemming over een nieuwe cao in de particuliere beveiliging vooralsnog is uitgebleven, voeren beveiligers die zijn aangesloten bij de vakbonden CNV en FNV acties. Na prikacties eerder deze zomer op Schiphol, volgen deze week werkonderbrekingen bij de VU in Amsterdam.

Beveiligers van de VU leggen vanaf maandag elke dag hun werk een half uur neer. “Het is toch gek dat in veel cao’s loonsverhogingen worden afgesproken van boven de 2 procent maar dat de mensen die zorgen voor onze veiligheid er helemaal niets bij krijgen?”, onderbouwt CNV-actieleider Erik Maas de acties. “Wat is goede beveiliging ons eigenlijk waard?”

Stiptheidsacties
De beveiligers van de VU voerden vorige maand ook al stiptheidsacties uit. Publieksvriendelijk toen nog – al konden bezoekers en werknemers er wel enig hinder van ondervinden – maar vooral bedoeld als duidelijk signaal naar de branche. “Blijkbaar is die boodschap toch niet aangekomen”, zegt Maas. “Dan is er geen andere optie dan het signaal nog krachtiger af te geven. Deze week is het nog een half uur per dag. Volgende week misschien wel meer.”

Naast een goede loonsverhoging willen de bonden CNV en FNV in de nieuwe cao ook afspraken maken over de hoge werkdruk en betere roosters. Een ultimatum van CNV Vakmensen en FNV Beveiliging aan de werkgevers in de beveiliging verstreek eind juni al. Maas: “Beveiligers hebben een plichtsgetrouwe instelling, die hoort bij hun beroep. Maar nu moeten ze zichzelf, hun vak en hun eigen loon beveiligen.”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →