Mobotix MOVE camera’s met extra functionaliteit

Mobotix introduceert de MOVE-cameralijn als uitbreiding op het bestaande assortiment. Vier nieuwe cameramodellen combineren veelgebruikte standaard technologieën met unieke Mobotix-functionaliteit, voor binnen- en buitentoepassingen. Gebaseerd op de bekende hoge betrouwbaarheid en kwaliteit van het bedrijf. De nieuwe cameramodellen zijn vanaf eind juli leverbaar via de Mobotix-distributeurs.

Alle Mobotix MOVE camera’s ondersteunen ONVIF S en G profielen met videostreaming op 3 en 4 MP-resoluties, tot 30 frames per seconde. Leverbaar in modellen met een gewone dome, een vandaalbestendige dome en dubbele dome. Verder beschikken ze over een PoE-voeding en IP66/IK10-behuizing voor een groot aantal binnen- en buitentoepassingen. De MOVE-camera’s zijn eenvoudig te beheren via een geïntegreerde webinterface en standaard browser en worden tevens ondersteund in het Mobotix Management Center 2.0, die in het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar komt.

Mobotix MOVE zijn de eerste camera’s van het bedrijf met gemotoriseerde varifocale lenzen, snelle mechanische PTZ-domes en WDR-sensoren (Wide Dynamic Range) met maximaal 4MP-resolutie. De embedded software bevat ‘smart event’ functies, zoom en focus op afstand en iriscontrole via een autofocus lens. Alle camera’s hebben een SD-kaartsleuf en enkele types ook een geïntegreerde IR-LED-verlichting. De dag-/nachtfunctie met geïntegreerde IR-technologie levert zowel overdag scherpe kleurenbeelden op als ‘s nachts monochrome infraroodopnames. Dankzij de volledige ONVIF-ondersteuning werken Mobotix MOVE-camera’s eenvoudig samen met de meeste videomanagementsoftware en NVR-apparaten, waaronder PTZ-besturings-, audio-, multicasting- en relaisuitgangen.

“Met Mobotix MOVE maken wij onze kennis en technologie beschikbaar voor meer projecten met speciale eisen”, zegt CEO Thomas Lausten. “Door te luisteren naar onze wereldwijde klanten en integratiepartners hebben wij een nieuwe productlijn gecreëerd die veelgebruikte standaard technologieën combineert met de bekende betrouwbaarheid, kwaliteit en innovaties van Mobotix voor de securitymarkt.”

“Het toevoegen van de Mobotix MOVE cameralijn geeft onze klanten meer keuzevrijheid, zonder concessies te doen aan de kwaliteit”, vervolgt Lausten. “Alle camera’s worden gespecificeerd en getest bij Mobotix in Duitsland en onder onze supervisie geproduceerd, op basis van hetzelfde product-DNA. Uiteraard worden ze ook geleverd en ondersteund conform de hoge kwaliteitsstandaarden die klanten van ons gewend zijn en verwachten.”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →