Nieuwe esthetische VR kaartlezers van Vanderbilt

De nieuwe esthetische VR kaartlezers voor toegangscontrole van Vanderbilt zijn eenvoudig te installeren, gebruiken en onderhouden en passen uitstekend bij ieder modern interieur. De verticale lezers met toetsenbord informeren gebruikers bij de deur of een ruimte toegankelijk is of dat bijvoorbeeld het alarmsysteem in die ruimte is ingeschakeld.

“De verlichting in de behuizing van deze nieuwe lezers kan eenvoudig worden aangepast om te passen bij de inrichting van het gebouw of de huisstijl van een bedrijf. Ook wordt de verlichting automatisch aangepast aan de omgeving, zodat de verlichting niet te fel is zodra het donker wordt”, zegt Ross Wilks, Head of Marketing Communications bij Vanderbilt.

Alle modellen hebben drie LED’s en een meertonige zoemer voor audioverificatie. Een veelkleurig frame geeft informatie over de toegankelijkheid. Deze verlichting is veelzijdig instelbaar, bijvoorbeeld identiek aan de LED’s, maar ook volgens andere patronen. De helderheid van de verlichting wordt bepaald met behulp van een ingebouwde sensor.

De nieuwe lezers zijn niet alleen fraai, maar bieden een hoge mate van beveiliging dankzij de ingebouwde OSDP (Open Supervised Device Protocol) technologie in de lezers die pogingen van onbevoegden de toegangsrechten aan te passen voorkomt.

“Een groot aantal toegangskaarten is eenvoudig te kopiëren of na te maken”, aldus Andrew Fulton, Head of Access Control Product Line bij Vanderbilt. “Gekopieerde of valse toegangskaarten zijn gemakkelijk te verkrijgen via het internet. Hierdoor groeit het besef dat moderne toegangscontrolesystemen kwetsbaar zijn en risico’s opleveren voor bedrijven en organisaties. Onze oplossing biedt beveiliging van een hoog niveau door niet alleen de betrouwbaarheid van de kaarten en lezers te garanderen, maar ook door toepassing van OSDP om te voorkomen dat illegale apparatuur wordt geïnstalleerd achter de lezer of in het netwerk.”

De nieuwe lezers zijn toepasbaar met alle systemen van Vanderbilt, waaronder SPC, Omnis en ACT, zijn vandalismebestendig en beveiligd tegen manipulatie. De lezers kunnen buiten worden gebruikt in alle weersomstandigheden bij temperaturen van -40 to +70 graden Celsius. De configuratie van de kaartlezers is eenvoudig via een configuratiekaart en beveiligde DESfire encryptiesleutels kunnen worden gedownload in de lezer.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →