Keyprocessor maakt remote monitoring van passieve straatkasten mogelijk

Op afstand een passieve straatkast real-time in de gaten houden. Het klinkt onwaarschijnlijk, maar dat is het niet. Keyprocessor heeft prototypes ontwikkeld voor ‘wireless remote monitoring’. Een perfecte oplossing voor straatkasten waar stroom en netwerk niet aanwezig is.

Deze nieuwe techniek stelt beheerders van kritische infrastructuren in staat om op afstand vanuit iProtect te controleren of de deur van de passieve straatkast open of gesloten is. Daarnaast kunnen temperatuur en luchtvochtigheid worden gemeten. Door ook de positie van de kast in de gaten te houden, weet de beheerder het direct als hij gedraaid of gekanteld is, bijvoorbeeld vanwege een aanrijding.

Hoe werkt dat? Met behulp van LoRa en een batterij die minstens vijf jaar meegaat. Via een draadloze verbinding is communicatie mogelijk met netwerkpunten tot wel vijf kilometer verderop. De oplossing is bij uitstek geschikt voor plattelandsgebieden, want het ontbreken van bebouwing maakt het bereik nog groter. Ook scheelt het beheerders controlerondes op afgelegen locaties, waardoor het proces efficiënter kan worden ingericht.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →