4000 kilo cocaïne aangetroffen tussen bananen

De politie heeft na de onderschepping van 4000 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen vijf mannen aangehouden in Oosterhout tijdens het lossen van de smokkelcontainer. In Oosterhout gaat het om de aanhouding van de 22-jarige chauffeur van de vrachtwagen, de 50-jarige bewoner van de woning grenzend aan de loods waar de cocaïne gelost werd en een 22-jarige man uit Amsterdam.

Later werden nog twee mannen aangehouden van 21 en 48 jaar uit België. In samenwerking met de Nederlandse politie trof de Belgische douane in de haven van Antwerpen de cocaïne aan in een zeecontainer met een partij bananen als deklading. De container was bestemd voor een bedrijf in Nederland en afkomstig uit Colombia.

Na de aanhouding van de verdachten zijn er huiszoekingen gedaan in de loods en de woning in Oosterhout. Hierbij is communicatieapparatuur in beslag genomen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →