Camerasysteem Mobotix houdt toezicht op diamantmuseum DIVA in Antwerpen

Mobotix heeft een hoge resolutie IP-video-oplossing geleverd voor cameratoezicht in en rondom het nieuwe diamantmuseum DIVA in Antwerpen. Daar zijn ruim honderd binnen- en buitencamera’s geïnstalleerd voor het observeren en bewaken van alle expositiezalen, toegangszones, de museumshop en omgeving van het museumgebouw. DIVA heeft voor Mobotix gekozen omdat de geadviseerde oplossing het beste voldeed aan alle eisen voor de aanbesteding van het project.

Schitterende verhalen
Het begin mei 2018 geopende DIVA diamantmuseum in het centrum van Antwerpen toont in zes thematische zalen een unieke collectie diamanten en ook zilveren en gouden objecten. Dragers van schitterende verhalen over 500-jaar Antwerpse geschiedenis en de resultaten van bijzonder vakmanschap. Als onderdeel van de renovatie van het historische DIVA-gebouw zijn diverse beveiligingssystemen geïnstalleerd, waaronder de camera’s van Mobotix. Deze oplossing is geadviseerd door De Maerteleire uit Merelbeke.

Toekomstbestendige oplossing
Belangrijke redenen voor het selecteren van Mobotix waren de toekomstbestendigheid en kwaliteit van de camera’s en op open standaarden gebaseerde videomanagementsoftware. Dankzij het decentrale concept en modulaire opbouw van de camera’s heeft DIVA vergaande flexibiliteit voor alle toepassingen en het integreren met andere beveiligingssystemen. Volgens de veiligheidsverantwoordelijke voldoen ze volledig aan alle verwachtingen en heeft Mobotix goed met DIVA samengewerkt om het project succesvol en tijdig op te leveren.

Over Mobotix
Overal ter wereld worden locaties beschermd met IP-videotechnologie van Mobotix, die zelfs onder de meest extreme condities betrouwbaar presteren. Variërend van olieplatformen in de Noordzee, werelderfgoedsites en een arctisch onderzoekscentrum, tot de top van de Mount Everest. Mobotix-oplossingen zijn ontworpen met een focus op duurzaamheid en om zowel de beste prestaties als het hoogste rendement te kunnen leveren. Verder wordt de levensduur van alle oplossingen gegarandeerd en verlengd met regelmatige software-upgrades.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →