Mogelijk binnenkort weer onderhandelingen over cao beveiliging

De vakbonden staan positief tegenover een uitnodiging van de werkgevers in de beveiliging om de onderhandelingen over een nieuwe cao te hervatten. “De acties van afgelopen weken én de landelijke stakingsdag vorige week hebben de werkgevers kennelijk aan het denken gezet”, zegt onderhandelaar Aletta Bulsink van CNV Vakmensen. “Hopelijk zijn ze nu ook overtuigd van de noodzaak om snel een goede cao af te spreken voor de dertigduizend beveiligers in Nederland.”

In de brief stellen de werkgevers voor om de onderhandelingen te hervatten. “Wij staan daar positief tegenover en bespreken dit met onze kaderleden”, zegt Bulsink. “Als we de uitnodiging accepteren, schorten we de acties tijdelijk op en zullen we de beveiligers nu niet oproepen om opnieuw actie te voeren. Laten we eerst maar eens zien of we er echt met de werkgevers uit kunnen komen.”

Dat er snel een nieuwe cao moet komen, staat voor Bulsink vast. “Na de succesvolle acties van de beveiligers op Schiphol, willen alle andere beveiligers óók een cao met goede afspraken.”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →