Equistone Partners Europe meldt overname van Heras

Heras is overgenomen door Equistone Partners Europe. Heras, onderdeel van CRH plc, is een vooraanstaand leverancier van systemen voor terreinbeveiliging. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt en voor de overname is nog goedkeuring vereist van de betreffende mededingingsautoriteiten.

Heras, opgericht in 1952, levert onder andere hekwerken, handbediende en automatische poorten, slagbomen voor toegangscontrole en elektronische detectieproducten. Het portfolio omvat permanente oplossingen voor een gemiddeld tot hoog beveiligingsniveau die worden gebruikt in allerlei toepassingen, van grenscontrole, militaire bases en vitale infrastructuur tot scholen en speelplaatsen. Deze oplossingen zijn af te stemmen op de specifieke wensen van de klant en kunnen worden aangevuld met installatie, systeemintegratie, inbedrijfstelling-, onderhouds- en reparatiediensten. De mobiele beveiligingsproducten van het bedrijf worden voornamelijk gebruikt voor het beveiligen van bouwterreinen en grote evenementen, met afnemers als bouwbedrijven, overheidsinstanties, evenementorganisatoren, verhuurbedrijven, distributeurs, groothandelaren en installateurs.

Het bedrijf heeft een sterke Europese aanwezigheid, met verkoopkantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen, Duitsland en Frankrijk. De productiefaciliteiten zijn gevestigd in Nederland, België, Frankrijk, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Heras heeft meer dan 1100 medewerkers in dienst en realiseert een jaaromzet van ruim 220 miljoen euro.

Met de overname door Equistone van CRH plc, wil Heras verder groeien als platform door te kijken waar potentiële aanvullende kansen liggen in een gefragmenteerde markt. Het bedrijf is ook van plan autonoom te groeien door nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, nieuwe klantrelaties op te bouwen en het bestaande netwerk te versterken.

“We zijn zeer onder de indruk van de leidende positie van Heras in de markt, een positie die het resultaat is van sterke productieactiviteiten in Europa, langdurige relaties met klanten en een zeer ervaren managementteam”, zegt Hubert van Wolfswinkel, directeur bij Equistone. “In samenwerking met het uitstekende management en personeel van Heras zullen we het verdere groeitraject van het bedrijf en de uitbreiding naar nieuwe markten en regio’s ondersteunen”, voegt Dirk Schekerka, senior partner bij Equistone, hieraan toe.

Het managementteam van Heras verwerft een minderheidsbelang in het bedrijf. Heras blijft onder leiding staan van Gilles Rabot, die in 2015 toetrad tot het bedrijf. “We zijn verheugd Equistone als betrouwbare en financieel sterke nieuwe partner te hebben. Dit zal onze verdere groei ondersteunen en ons in staat stellen ons bedrijf uit te breiden. Samen zullen we hoogwaardige, innovatieve mobiele en permanente perimeter protection oplossingen blijven ontwikkelen en leveren die passen bij de steeds veranderende beveiligingsbehoeften van de markt”, aldus Gilles Rabot.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →