5MP multidirectionele camera van Hanwha bij SmartSD

Het nieuwste model uit de Wisenet P premium cameraserie van Hanwha Techwin heeft twee camera’s in één behuizing. De 2-kanaals PNM-9000VD-camera is in staat om met twee afzonderlijke lenzen hoogwaardige 5MP-beelden van aangrenzende gebieden vast te leggen. Er zijn lensmodules van 3,7, 4,6 en 7 mm verkrijgbaar voor de camera’s.

Evenals de in 2018 geïntroduceerde 2MP multidirectionele Wisenet PNM-7000VD, bespaart de PNM-9000VD op kosten die normaal gepaard gaan met het installeren van twee afzonderlijke camera’s om bijvoorbeeld twee delen van een gang of een zijkant van een gebouw te bewaken.

Ten opzichte van twee losse camera’s is er het voordeel van één benodigd IP-adres en één licentie voor het VMS. Ook is minder bekabeling nodig, want beide camera’s werken met één PoE-kabel voor zowel data als voeding.

De camera’s zijn uitgerust met WiseStream II. Dit is een aanvullende compressietechnologie die dynamisch de codering, balanceringskwaliteit en compressie op basis van beweging in het beeld regelt. Er is veel minder bandbreedte nodig in vergelijking met de huidige H.264-technologie wanneer WiseStream II wordt gecombineerd met H.265-compressie.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →