G4S gaat bedrijfsonderdeel Cash Solutions afsplitsen

G4S gaat het onderdeel Cash Solutions voor geld- en waardetransport afsplitsen. Het bedrijf is op zoek naar een geschikte koper, zo werd het vrijdag bekendgemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

G4S zal zich vanaf volgend jaar niet meer bezighouden met het verwerken van contant geld. Na een evaluatie in december is besloten dat het bedrijf zich vanaf 2020 alleen nog richt op veiligheidsdiensten, zoals het uitbaten van gevangenissen.

G4S Cash Solutions is mondiaal actief in 44 landen. Het bedrijfsonderdeel heeft in Nederland dertienhonderd medewerkers. In april werd Secur Cash nog overgenomen, kort na het faillissement van dat bedrijf.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →