Jongens doen afstand van nepwapens in Almere

Observanten van het cameratoezicht in Almere zagen woensdagavond vier jongens met nepvuurwapens in het centrum lopen. Gewaarschuwde politieagenten troffen de vier jongens even later aan op de Bankierbaan. Bij controle bleek inderdaad dat de wapens die door het personeel van cameratoezicht waren gezien, nep waren. De jongens hebben afstand gedaan van de nepwapens.

De politie neemt bij meldingen waarbij wapens betrokken zijn altijd de nodige veiligheidsmaatregelen in acht. Ook in dit geval kregen de vier jongens opdracht met hun handen tegen een muur te gaan staan. De jongens hebben de wapens direct aan de agenten overhandigd. De jongens begrepen dat het dragen van de nepwagens niet alleen verboden is, maar ook schrik bij anderen kan veroorzaken.

Er kan een straf tot negen maanden cel worden opgelegd voor het dragen van een nepvuurwapen of een geldboete van 20.500 euro.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →