Maaltijdbezorgers twee keer zo vaak overvallen

Het aantal overvallen is in de eerste helft van 2019 gestegen met 18 procent. Vooral het aantal overvallen op maaltijdbezorgers nam sterk toe, van 42 in de eerste zeven maanden van vorig jaar naar 88 dit jaar. Dat bevestigt de politie naar aanleiding van berichtgeving door het AD.

Vorig jaar waren er rond deze tijd 649 overvallen. Dat zijn er nu ruim honderd meer. Volgens de politie worden maaltijdbezorgers vooral slachtoffers van overvallers in de grote steden. Het Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) stelt in het AD dat restaurants zouden moeten stoppen met het aannemen van contant geld.

Ook is in Rotterdam succesvol geĆ«xperimenteerd met gesubsidieerde bodycams. Op plaatsen waar maaltijdbezorgers zo’n camera droegen, stopten de overvallen. Pizzaketen Domino’s wil de bodycams nu in Amsterdam inzetten. Toch lijken bodycams een dure en daardoor niet voor de hand liggende oplossing.

Tot en met vorig maand waren er 69 overvallen op supermarkten in 2019. Dat zijn er twintig meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →