Eagle Eye Networks breidt platform uit met ondersteuning bodycams

Het Eagle Eye Cloud VMS van Eagle Eye Networks ondersteunt voortaan vijftien extra mobiele en bodycams. Hierdoor kunnen zowel vaste als mobiele camera’s tegelijkertijd worden gebruikt op hetzelfde platform.

Het beheren en bekijken van bodycams is normaal gesproken niet te combineren met het primaire videobewakingssysteem. Met Eagle Eye is dit nu een geïntegreerd proces, waardoor minder training is vereist.

Het mobiele en bodycam-systeem van Eagle Eye Networks omvat onder meer het bekijken van beelden van mobiele en vaste camera’s in één interface; archiveren, opslaan en ophalen van mobiel beeldmateriaal met GPS-coördinaten, tracking en een time stamp. Het veilig delen van videobeelden via MP4-bestanden of via directe links naar geïnteresseerde partijen. Het open platform geeft ondersteuning aan een breed scala van camera’s. Eagle Eye Networks biedt momenteel ondersteuning voor meer dan 3500 mobiele en vaste camera’s.

Toegang tot een True Cloud systeem betekent onbeperkte schaalbaarheid, een triple reduncancy datacenter architectuur, volledige gecodeerde videostreams en uitgebreide cybersecurity. De open API-architectuur van Eagle Eye Networks, het Eagle Eye Video API Platform, geeft onbeperkte mogelijkheden voor videoanalyses van partners. Met videobeelden in de cloud en open API’s worden nieuwe AI-analyses voortdurend ontwikkeld en verbeterd.

“Het uitbreiden van het platform met mobiele camera’s is een logische uitbreiding van ons open cameraplatform. Onze open platform-mogelijkheid om kunstmatige intelligentie en analytics van derden te integreren, levert een brede set applicaties op voor onze klanten”, aldus Dean Drako, CEO van Eagle Eye Networks.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →