Politie houdt ‘rijdende winkel’ met verdovende middelen aan op A28

De politie heeft vrijdag op de A28 ter hoogte van Staphorst een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden als verdachte van het bezit en de handel in verdovende middelen. De man had tientallen gebruikershoeveelheden hard drugs zoals heroïne en cocaïne bij zich, maar ook erectiepillen en methadon.

Medewerkers van het Flexibel Interventie Team van de Dienst Infrastructuur zagen ’s middags net voorbij Zwolle een auto richting Staphorst rijden die opviel door zijn rijgedrag. Toen bleek dat de auto al eerder als ‘verdacht’ was aangemerkt, werd de bestuurder bij Staphorst een stopteken gegeven.

Bij de controle van de verkeerstechnische staat van de auto zagen de agenten achter in de auto een boterhamzakje met meerdere wikkels waarvan ze uit ervaring weten dat daar meestal cocaïne in zit. Bij doorzoeking van de auto werden daarna de volgende verdovende middelen aangetroffen: 82 bolletjes heroïne, 37 bolletjes crack, 21 wikkels (ponypacks) cocaïne, 27 zakjes hennep, een groot blok heroïne en tien zakjes hash. De ‘winkel’ van de man bestond verder nog uit vier methadonpillen, 49 erectiepillen, een weegschaal, twee telefoons en vier simkaarten. Alles is in beslag genomen.

Na een speekseltest bleek dat de bestuurder ook nog positief testte op het gebruik van cocaïne en amfetamine. Voor het rijden onder invloed is proces-verbaal opgemaakt.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →